AT-RATSASTUSPILATES

– HYVÄ ISTUNTA KUULUU KAIKILLE –

AT-Ratsastuspilates – hyvä istunta kuuluu kaikille!

Istunta on ratsukon vuorovaikutusta.  Hyvä istunta ohjaa hevosta, ei häiritse sitä. Hyvä istunta on kaiken ratsastuksen perusta, sillä vain toiminnallisesti oikea istunta mahdollistaa hevoselle hyvän tasapainon liikkua ratsastajan kanssaHyvä istunta on reilua hevoselle ja vaivatonta ratsastajalle!


Miksi istunta on niin tärkeää?

Ratsastaja ohjaa hevosta kehollaan – joko tiedostaen tai tiedostamatta. Hyvä istunta ohjaa hevosta, ei häiritse sitä. On epäreilua vaatia hevoselta tarkkaa ja täsmällistä suoritusta, jos ratsastaja ei ensin vaadi sitä itseltään. 

Hyvä istunta varmistaa, että sekä ratsastaja että hevonen pysyvät fyysisesti hyvässä kunnossa. Nykyiset hevoset on jalostettu isoliikkeisiksi, jolloin ratsastajan kehonhallinnan merkitys korostuu entisestään. 

Hyvä istunta on reilua hevoselle ja vaivatonta ratsastajalle!

Mitä AT-Ratsastuspilates on?

AT-Ratsastuspilates on ratsukon kehonhallinnan ongelmanratkaisua – mielenhallintaa unohtamatta. 

AT-Ratsastuspilates on ihmisen anatomiaan, fysiologiaan ja biomekaniikkaan perustuvaa istuntavalmennusta, joka opettaa ratsastajaa kehittämään sekä oman kehonsa hallintaa että hahmottamaan ja tunnistamaan paremmin niin omia, kuin hevosensa liikkeitä.  

AT-Ratsastuspilatestunnit ovat normaalia ratsastusvalmennusta – pilatesliikkeet suoritetaan matolla, ei hevosen selässä. 

Mitä tunneilla tehdään?

AT-Ratsastuspilatestunneilla korjataan ensin ratsastajan istunta, sillä se korjaa jo suuren määrän hevosen muotoon ja liikkeeseen liittyviä ongelmia. Kun ratsastaja oppii tunnistamaan muutoksen ja tois­tamaan oppimaansa, motivaatio kasvaa. Parasta on hevosen antama välitön palaute, joka voi olla rento mielentila tai askellaji, liikkeen aktiivisuus, tahdin löytyminen tai pienten apujen kuuntelu. 

Valmennuksessa käytetään kaikkia niitä askellajeja ja tehtäviä, jotka kuuluvat ratsukon normaaliin, koulutustason mukaiseen työskentelyyn.Lähtötasosta ja ratsastuslajista riippumatta kaikkien istuntaa voidaan kehittää. Olitpa sitten vasta aloitteleva ratsastaja, harrastelija tai jo GP-tason kilpailija, AT-ratsastuspilatesvalmennus auttaa sinua kehittymään ratsastajana!