AT-RATSASTUSPILATES

– HYVÄ ISTUNTA KUULUU KAIKILLE –

Referenssit – Aira Toivolan valmennettavia

  • Maria Pyykönen, GP-kouluratsastaja, eläinlääkäri
  • Ida-Lotte Peltoniemi, kouluratsastaja
  • Alina Pesula, kouluratsastaja

  • Kullo Kender, GP-esteratsastaja
  • Ilona Mäkipere, GP-esteratsastaja
  • Axel Lindberg, kenttäratsastaja

  • Heli Hirvelä, askellajiratsastaja
  • Kalevi Karenko, Western-ratsastaja, eläinlääkäri
  • Nina Karenko, Western-ratsastaja, eläinlääkäri

GP-kouluratsastaja ja eläinlääkäri Maria Pyykönen

– Kokeneidenkin ratsastajien tulisi kiinnittää jatkuvasti huomiota istuntaansa, sillä toimiva istunta vaatii aktiivista lihastyötä ja oikeiden lihasryhmien tiedostamista.

Airan avulla olen saanut kehitettyä istuntaani tavalla, joka auttaa sekä minua että hevosiani työskentelemään paremmin. Huomaan selvän parannuksen hevosteni selän käytössä, mikä vaikuttaa suoraan myös niiden terveyteen ja suorituskykyyn.

Ida-Lotte Peltoniemi, kouluratsastaja

– Istunta ei loppupeleissä ole vain pelkkä numero arvostelupöytäkirjan lopussa. Airan ihailtavan systemaattisen työskentelyn ohessa huomasin kyllä kieltämättä kyseisen numeron nousevan, mutta huomioni kuitenkin kiinnittyi aivan erilaiseen seikkaan. Istunta vaikuttaa kaikkeen. Jokaisen jokaiseen arvostelukohtaan, jokaiseen tuomarin kommenttiin ja joka ikiseen tulokseen! Vaikka se ensin niin avaruustieteeltä kuulostikin, pikkuhiljaa ymmärsin pientenkin korjausten saavan paljon aikaan.

Ongelmani oli jo pitkään ollut huomaamaton kroppani jännittäminen kisaradalla. Molemmat hevosistani (suomenhevosruuna Mätky ja poniori Top Tilas) oppivat jäämään pohkeen taakse välittömästi valkoisten aitojen sisälle siirryttäessä. Se ei välttämättä aina näkynyt niin vahvasti suoraa ulospäin, mutta se vaikutti huomattavasti asioiden sujuvuuteen.

Kiitos istuntavalmennusten, tämä haaste on jo voitettu! Tavoitteena täydellisyys? Tuloksena tyytyväisyys! Hauskaahan tästä tekee sen, että aina on parannettavaa!

Axel Lindberg, kenttäratsastaja

– Olen vuonna 1998 syntynyt kenttäratsastaja Sipoosta, missä perheeni pitää omaa 10 hevosen tallia. Olen kilpaillut EM-tasolle asti ja minulla on myös useita nuoria hevosia. Minulla on ollut paljon olkapääongelmia ja molemmat olkapääni on leikattu. Siksi oheistreeni ja voimaharjoittelu on tärkeä osa nykyistä treeniäni. Lajini on monipuolinen ja vaatii hyvän istunnan sekä tasapainon.

Yhteistyö Aira kanssa on auttanut ymmärtämään voimaharjoittelun ja liikkuvuuden tärkeyden oheistreenissä sekä istunnan parantamisen merkityksen ja sen kautta tehokkaamman ratsastamisen.


Kullo Kender, GP-esteratsastaja
– Aina voi ratsastaa paremmin!  Olen saanut Airan valmennuksessa istuntaani todella paljon suoruutta ja rentoutta ja koen, että hevoset liikkuvat paremmin kun en häiritse niitä. Tulokset ovat myös parantuneet selkeästi.