Tietoa meistä

Aira Toivola, s 1972

Olen aina ollut innokas liikkuja. Ensimmäisen pilateksen peruskurssin kävin 2001 Ahosen Jarmon
ohjauksessa. Siitä lähtien olen harrastanut pilatesta, jotta niska-hartia- ja selkävaivani pysyisivät poissa, astmaatikkona hengittäminen olisi helpompaa sekä lukuisten polvileikkausten aiheuttamat lihasepätasapainot korjaantuisivat ja liikeradat pysyisivät kunnossa. Vuonna 2008 putosin hevosen selästä. Sain lonkkamaljaan murtuman ja selkääni kahden välilevyn pullistuman. Pilateksen tuoman kehonhallinnan ja kuntouttavan treenaamisen kautta olen kuntoutunut niin hyvin, että olen voinut jatkaa ratsastusta sekä muita liikuntalajeja ja pysyä työkykyisenä.

Liikuntaa olen ohjannut sekä yksilö, että ryhmätunteina. Lähes 20 vuoden työkokemus fysioterapia ja kuntoutusalalta, ja koko iän mukana ollut monipuolinen hevosharrastus; ratsastus, ravi- ja työajo, ym. käsittely ja koulutus, sekä Pilatesohjaajan ja Sport Somatics -koulutukset ovat antaneet minulle tarvittavat työkalut opettaa ihmisiä kehonhallinnassa ja suuntautua lajityyppiseen ohjaamiseen, kuten ratsastuspilatekseen.

Itse valmentaudun aktiivisesti omalla suomenhevos ruuna Hömpsyllä (s.2001). Hömpsy on koulutettu ravurista ratsuksi. Hömpsy asuu Rusutjärvellä Pop Stables tallilla.

Vuosien varrella olen saanut tutustua Eversti Carden tapaan valmentaa ja opettaa eritasoisia ratsukoita, ”rentous, aktiivisuus ja tahti” näkyvät tavassa työskennellä, sekä ovat työskentelyn päämäärä. Tuire Kaimion kanssa olen myös tehnyt yhteistyötä. Maastakäsin opetettujen asioiden tärkeys, sekä niiden siirtäminen hevosen selästä käsin tehtävään ratsukon yhteistyöhön on avannut uudenlaisen tavan ajatella ja toimia. Ratsastuspilates menetelmän kehittämiseen on mennyt usea vuosi, ja kehitys jatkuu, sillä päivitän jatkuvaasti osaamistani niin kehonhallinnan kuin ratsastuksen parissa.

Ari Toivola, s. 1971

Minulla on 25 vuoden kokemus fysioterapiasta ja liikunnanohjauksesta. Olen erikoistunut toiminnalliseen harjoitteluun, sekä työfysioterapiaan. Tällä hetkellä erikoistun  eläinfysioterapiaan.

Fysioterapia asiakkaina minulla käy paljon ratsastajia, joiden selkä- ja nivelvaivat aiheuttavat ongelmia ratsastuksessa ja päivittäisessä liikkumisessa. Oireiden helpottaessa siirrytään kehon toiminnallisiin harjoituksiin, joilla vahvistetaan kehoa, sekä lievitetään lihaskireyksiä.

Pilates yksilö-/ ryhmätunneilla keskitytään oikean hengitystekniikan ja vatsalihasten kytkennän kautta koko kehoa vahvistaviin ja venyttäviin harjoituksiin. Ryhmässä on max. 12 henkilöä, jotta ohjaus säilyy yksilöllisenä.